Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg tror jeg har bakteriell vaginose men vil ikke vise meg naken nedentil hos legen

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge lurt på om jeg har bakteriell vaginose... og jeg begynner å bli ganske sikker. Jeg syns dette er noe veldig flaut å snakke om og har ikke nevnt det til noen. Det lukter ofte vondt nedenifra og jeg får veldig mye utflod(ikke bare rundt mensen osv). Jeg tør ikke gå til lege og jeg er veldig redd for å vise meg naken for en doktor(ja jeg vet at de ser sånt hele tiden) jeg lurte på om det går an å snakke om det med helsesøster heller? Eller få en annen lege å snakke med? Min fastlege er en mann, og jeg vil helst ha en dame til å undersøke

Besvart 13.01.2018 07:51
 

Svar
Hei

Det er veldig enkelt å finne ut om man har bakteriell vaginose, men leger kan komme til diagnosen litt forskjellig. Noen gjøre en gynekologisk undersøkelse, men man kan også hjelpe deg med å høre på symptomene dine uten å ta en undersøkelse, hvis du ikke ønsker det. Da er det viktig at legen stiller en del spørsmål for å utelukke at dette er noe annet. 

Mange helsestasjoner har leger som kan hjelpe deg, så du kan ringe rundt til helsestasjonen for å høre hvilket kjønn det er på legen hvis det er viktig for deg at det er en kvinne. 

Husk at en mannlig fastlege har som jobb og undersøke både menn og kvinner, og synes det er helt normalt og se ett kvinnelig underliv. 

Har du nylig hatt samleie uten å bruke kondom med en ny partner er det viktig å sjekke seg for seksuelt overførbare infeksjoner også, som klamydia. Det kan gi endret utflod. 

Du kan lese litt om bakteriell vaginose her. 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Chat om seksualitet og seksuell helse

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet og seksuell helse, kan du få svar på chat med fagpersoner fra Sex og samfunn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse