Hopp til hovedinnholdet

Uregelmessig mens og småblødninger, bør jeg oppsøke lege?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Så jeg har ikke hatt mensen på 4/5 måneder (har pleid å hatt regelmessig) men nå de to siste ukene har jeg hatt noen småblødninger... Bare litt blod sånn 3/4 ganger på de to ukene. jeg lurer da på om dette er vanlig? Eller om jeg burde dra til legen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er veldig mange unge jenter som opplever uregelmessige menstruasjoner. Dette gjelder særlig de første årene etter mensstart, men dette vil som regel stabilisere seg etter hvert.

Heldigvis er det sjeldent noen alvorlig årsak til at mensen er uregelmessig og blir borte i perioder, og det er som regel ikke nødvendig med en legesjekk. Jeg tenker også at siden du nå har hatt småblødninger, så tyder dette på at mensen din er på vei tilbake. Jeg synes derfor at du bare kan vente å se dette litt mer an. 

Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse