Hopp til hovedinnholdet

at den høyre brystvorten min er stiv. Jeg vet det er vanlig å få det når det er kaldt, men det har vært slik et par dager nå. Jeg er klar over at jenter og gutter kan få stive brystvorter, men siden dette har vart lenge begynner jeg å bli litt bekymret.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei der. På forhånd takk for svar. Jeg har nå gått rundt i et par dager å kjent på at den høyre brystvorten min er stiv. Jeg vet det er vanlig å få det når det er kaldt, men det har vært slik et par dager nå. Jeg er klar over at jenter og gutter kan få stive brystvorter, men siden dette har vart lenge begynner jeg å bli litt bekymret. På tuppen av brystvorten min er det rødt, og når jeg tar på det kjennes det nesten ut som at det er noe knasende der. Det gjør også vondt når brystvorten min kommer borti ting som f.eks genseren min, eller hvis jeg tar på den. Jeg håper at noen kan svare meg på hva det er som skjer med meg, og om dette er normalt eller farlig. Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt!

Takk for at du skriver til oss i ung.no!
Det er riktig at brystvorten kan bli stiv både hos gutter og jenter. Du sier også at det er rødt på tuppen og at det er ømt når du kommer borti noe. Det kan være en kvise som er litt betent. Om dette ikke går over i løpet av noen dager 4-5 dager) vil jeg anbefale deg å få en lege til å se på dette. Siden du er under 16 år, er det gratis for deg å gå til fastlegen.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse