Hopp til hovedinnholdet

Føflekk som blør

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg begynte å blø (bare litt) fra en føflekk på magen. Veit ikke om jeg kutta meg eller hva, men jeg kan «løfte» litt av den nå. Blødde nesten ingenting, men er en slags væske (ligner på vann) under. Det flyter ikke noe ut. Føflekken har ikke endret seg særlig, men stikker ut. Kan dette være farlig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke unormalt at føflekker kan blø litt. Som regel har man kommet borti den uten at man har merket det. Det er mange blodårer i føflekker, og derfor blør de lett. Dersom den slutter å blø og væsken under trekker seg tilbake i løpet av noen dager er dette i utgangspunktet ikke noe du trenger å bekymre deg for. Hvis den fortsetter å blø eller ikke vil gro ordentlig etter flere uker, kan det være lurt å få en sjekk av lege. Lykke til!

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse