Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
116111.no
116111.no

Hvorfor stikker det  i hjertet når jeg drikker energidrikke

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har eit høgt energidrikk forbruk i en månde så kan de vere rundt 2-3 om dagen hver dag. Å noen månder så er de bare en om dagen å noen ganger ingen. Men eg lurer på hva/hvorfor får eg sting eller stikkende følelse i brystkassen (sentrert) når eg har drukket 2stk å noen ganger 1stk, eg veit det e farligt for hjertet, men hva og hvorfor skjer dette. Er det kroppen som seier ifra om at "NÅ ER DET NOK ENERGIDRIKK FOR IDAG"?

Besvart 13.02.2018 16:12
 

Svar
Hei


Takk for spørsmål!

Akkurat hvorfor dette skjer hos deg, kan jeg ikke svare på, men energidrikke inneholder flere stimulerende stoffer. Det kan være at det høye inntaket ditt på virker kroppen din og du bør ta dette som et tegn på at det kan være lurt å kutte ned på inntaket ditt av energidrikke.

Det er på ingen måte nødvendig å drikke energidrikke daglig. I tillegg til at det kan gå ut over konsentrasjonsevne og nattesøvn, og i ditt tilfelle hjertebank, kan man også få syreskader på tennene.

 

Hilsen klinisk ernæringsfysiolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Energidrikker med høyt koffeininnhold

Energidrikker

Drikker du mye energidrikker som Burn og Battery? Husk at høyt innhold av koffein i energidrikker kan være skadelig. Les hvor mye koffein det er i de ulike koffeinholdige drikkene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse