Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vurdert å kjøpe kjøpe truxal fra noen som selger det.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har vurdert å kjøpe kjøpe truxal fra noen som selger det. 20 tabletter og 15mg i hver.. Hvor mange må msn ta for å bli dopa ned? Har lyst til å sove i flere dsger. Er det farlig å ta 10 eller 20 stykk på engang? Jeg har spiseforstyrrelse så hvis jeg tar masse sovepiller og sover hele tiden så spiser jeg ikke og går ned i vekt. Dette er mitt formål. Hvor mange må man ta før det blir fare for overdose?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Ut fra hva du skriver virker det som du har det veldig vanskelig. Vi blir bekymret for deg og tenker det vil være godt for deg å snakke med noen voksne rundt deg. 

Du kan snakke med foreldrene dine eller du kan snakke med helsesøster på skolen din. Foreldrene dine bør vite om hva du strever med, slik at de kan gi deg den støtten og omsorgen som du trenger nå. Kanskje du allerede snakker med noen i BUP? Da er det viktig at du forteller hvor vanskelig du har det, slik at du kan få rett hjelp. 

Du kan alltids ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 eller bruke chattetjenesten www.soschat.no. De er der for deg og vil gjerne lytte til deg og hjelpe deg. 

Truxal er i grunnen ikke et rusmiddel i det hele tatt, men tabletter som er beregnet på folk med ulike former for psyiske plager og lidelser (mest mot psykoser). Dersom du tar slike tabletter vil du bli ekstremt trøtt og kanskje være det i flere dager, dersom du tar store mengder av det.

Vi kan ikke gi deg tall på hvor mange du må ta for overdose; det er veldig individuelt. 10 eller 20 stk (doser på over 200 mg) på engang vil ikke være dødelig, men kan gi forgiftning og du må kanskje på sykehus/legevakt. 

Vi har lagt ved flere artikler og ber deg ta en titt på de.

Ta godt vare på deg selv! Vi ønsker deg alt godt. 

Hilsen RUStelefonen 915 08588 og psykologen
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer

Spiseforstyrrelser og følelser

Jente ser bekymra ut (colourbox.com)

Veldig mange 14–15-åringer synes de er for tykke selv når de er normalvektige, og mange tenker på å slanke seg uten at det er behov for det. Andelen øker oppover i tenårene. Slanking, vektkontroll og uheldige matvaner kan øke risikoen for å utvikle spiseforstyrrelser.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse