Hopp til hovedinnholdet

Har ikke hatt mensen på 3-4 måneder, hva burde jeg gjøre?

Jente
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 12 år og blir 13 år i år, jeg har ikke hatt mensen på 3-4 månder og fikk det for to år siden som ca. Jeg trener 3-4 ganger i uka og går mye på tur, jeg syns selv at kostholdet mitt er bra og at jeg spis som passe sunt. Jeg har tatt kontakt med helsesøster og legen om det og jeg tror det er pga stress men jeg vet ikke hva jeg burde gjøre for å få den tilbake , jeg har stresset mindre i det siste og spist litt usunnere . Hva burde jeg gjøre?

Besvart 13.03.2018 16:37
 

Svar
Hei

Takk for at skriver til oss i ung.no.

Så fint at du har snakket med helsesøster og legen din, og at du ber om råd og hjelp for at mensen skal komme tilbake.

Kroppen vår er laget på en fantastisk måte, og hvis den ikke har det helt bra sier den ifra. Det kan være at mensen stopper opp for en periode hvis det er endringer i din hverdag. Det kan være stress, at du trener veldig mye eller at du spiser lite. 

Jeg vet lite om din hverdag og det er vanskelig for meg å si hva årsaken til dette kan være. Men det er også slik at det ikke er uvanlig at mensen er ustabil og kan være borte i perioder når du er i puberteten.

Synes det er fint om du holder kontakten med helsesøster, og at du kan ha samtaler med henne om hverdagen din og hvordan du har det. Det er godt å ha en voksen å snakke med.

Ønsker deg lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du ikke fått mensen ennå? Eller kommer den hver måned nå, regelmessig eller ikke? Er det ok, eller er det en plage hver gang? Mensen vil komme i 35-40 år av en kvinnes liv, så det er viktig å prøve å leve godt med den.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse