Hopp til hovedinnholdet

Helger og ferier er bra, men i skolehverdagen er jeg kvalm og i dårlig form

Jente 15 år
 

Spørsmål

dårlig matlyst, kvalme og ellers føler jeg meg elendig psykisk. hva er galt? helger og ferier er bra, men i skolehverdagen er jeg kvalm og i dårlig form egnt. Trener for å gå ned i vekt, kan det ha en sammenheng?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt!

Dette høres ikke helt greit ut...

Det som bekymrer meg er at du opplever dette når du er på skolen, men ikke ellers..

Du sier at du trener for å gå ned i vekt og lurer på om dette spiller inn. Det kan det selvfølgelig dersom du trener mye og spiser lite, så har kroppen ingenting å gå på og det kan føre til at du blir både dårlig og kvalm og nedenfor.Det er alltid lurt å få litt veiledning dersom man skal gå ned i vekt, helsesøster kan hjelpe deg med dette!

En annen ting som er viktig for å ha det bra er å sove nok. I din alder skal du ha 9-10 timer med søvn hver natt, dersom du ikke får nok vil dette gå utover psykisk helse og hverdag.

Tenk over hva som er forskjellen på hverdagen og feriene og hva som kan gjøre at du reagerer på skolehverdagen.

Jeg tror det er viktig at du snakker med noen om dette. De hjemme kan ofte hjelpe deg og det er veldig viktig at du snakker med læreren din om dette også. Slik at dere kan finne ut hva det er som gjør at du føler det sånn på skolen.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva påvirker matlysten?

Brødskive (ung.no)

Det er ikke uvanlig at matlysten er dårlig i perioder. Mange faktorer i livet ditt kan påvirke om du har god eller dårlig matlyst, og for å gjøre noe med det, kan det være lurt å vite litt om disse faktorene og finne ut om de påvirker DIN matlyst.

Les mer

Hvor mye trening er nok, og hvor mye er for mye?

Mann som løper(colourbox.com)

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

Les mer

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse