Hopp til hovedinnholdet

Er det farlig å røyke grønn te?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og noen venner prøvde å rulle inn grønn te som en sigarett, fordi vi så andre gjøre det på nettet. Det smakte og luktet godt. Vi vet at tobakk er farlig for helsen, men er det farlig å røyke grønn te? Det er liksom ikke en vanlig greie å gjøre, så jeg finner ikke noe på nettet. Takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17!

Du kan lese flere svar om å røyke te hvis du søker på ung.no.  

Det å trekke røyk ned i lungene vil alltid irritere og skade luftveiene. Dette gjelder om man brenner te, tobakk eller noe annet. I tillegg vil det under forbrenning dannes skadelige stoffer.

I all røyk (uavhengig av om røyken kommer fra brennende te eller tobakk) vil det være kullos, og kullos er en giftig gass. Det vil også finnes andre giftige gasser avhengig av hva som brenner.

Akkurat hvilke flere kjemiske forbindelser som oppstår når man brenner te, kjenner vi ikke til, men det er sannsynlig at det oppstår forbindelser som det ikke er bra å få i seg.

Det er nikotinen i tobakksrøyken som gjør at man blir avhengig av røyk. Det finnes ikke nikotin i te, så man kan ikke bli fysisk avhengig av å røyke dette. Man kan imidlertid oppleve en psykisk avhengighet: Hvis det er noe man gjør mange ganger, kan man utvikle en vane som kan være vanskelig å bryte.

Vennlig hilsen sykepleier med spesialkunnskap om tobakk

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du bør vite om røyking

Røykpakke og lighter ved siden av askebeger (foto: ung.no)

Sigaretter er det farligste produktet som selges og tar livet av mer enn halvparten av dem som bruker det. Det er heldigvis veldig få norske ungdommer som begynner å røyke og mange voksne har klart å slutte. Likevel dør fortsatt rundt 6000 nordmenn av røyking hvert år.

Les mer

Er passiv røyking helseskadelig?

Røyk i rommet. Passiv røyking.

Ja, det kan skade helsa å puste inn andres røyk. Barn og unge er spesielt sårbare fordi kroppene deres er i utvikling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse