Hopp til hovedinnholdet

 jeg tror det kalles indre kjønnslepper men iallfall så er den ene myyye større en den andre den ene henger ut av vaginaen å det e ubehagelig å ekkelt pluss den har ett litt mørkere parti/mørkere flekk på seg. Er dette normalt

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg ville bare spørre om noe jeg vet ikke helt hva det er for noe jeg tror det kalles indre kjønnslepper men iallfall så er den ene myyye større en den andre den ene henger ut av vaginaen å det e ubehagelig å ekkelt pluss den har ett litt mørkere parti/mørkere flekk på seg. Er dette normalt?!! Å hva kan jeg gjøre

Besvart 15.05.2018 08:24
 

Svar
Hei jente!


Takk for at du skriver til oss! Det er riktig at du har både ytre og indre kjønnslepper. Og det er heller ikek uvanlig at de indre kjønnsleppene ( de som ligger nærmest skjedeåpningen og urinrørsåpningen din) er større ennn de ytre kjønnsleppene og at de kan" henge" litt utenfor. Dette kan være ubehagelig om de gnisser mot trusen. Dessverre er det lite du kan gjøre med dette, jeg kan bare si at det høres ut som du har helt normale kjønnslepper.

Det vil si det er mulig å redusere størrelsen på kjønnsleppene gjennom operasjon, men det anbefales ikke siden nervebanenen i kjønnsleppene kan ødelegges og kjønnsleppen kan bli stive. Dette vil igjen kunne påvirke sexlivet når den tid kommer.

Jeg legger evd et par artikler hvor du kan lese mer om kjønnslepper!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

Kjønnsorganet ditt er topp!

Undertøy på en snor (colourbox.com)

Hvordan kjønnsorganet ditt ser ut er like personlig som ansiktet ditt. Alle varianter er like naturlige, og de ytre delene av kjønnsorganene kan være like usymmetriske som andre deler av kroppen. Det spiller liten rolle for nytelsen om kjønnsorganet ditt er skjevt eller rett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse