Hopp til hovedinnholdet

Bivirkninger av p-stav

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei! jeg har hatt p-stav i 1 og et halvt år no, merker plutselig at jeg har fått endel akne + små hår/skjeggstubber , noe jeg på plukke hver dag! lurer på om det kan vere pga. staven ...og hva jeg kan gjøre.

Besvart 16.05.2018 21:58
 

Svar
Hei

Så bra at du følger med og sjekker opp mulige bivirkninger. Kviser kan være en bivirkning ved bruk av p-stav, men hår/skjeggstubber er ikke en vanlig bivirkning. Det er også mest vanlig at man har bivirkninger i starten ved bruk av p-stav, som går over etterhvert. Det at du har fått noen plager nå kan komme av andre årsaker enn p-staven.

På sexogsamfunn.no sine nettsider kan du lese om bivirkninger ved bruk av p-stav. Snakk gjerne med helsesøster ved helsestasjon for ungdom hvis du vurderer å bytte prevensjonsmiddel.  Men hvis p-staven fungerer bra for deg på andre måter bør du kanskje heller fjerne uønsket hår og stelle huden med noen produkter som passer for huden din. Rens gjerne huden daglig og smør med en god fuktighetskrem som passer for din hud. Se også vedlagt artikkel.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanlige bivirkninger av p-piller og annen hormonell prevensjon

Trøtt jente i senga (colourbox.com)

Alle medikamenter som du tar har en virkning, men også potensielle bivirkninger. Så også de ulike hormonelle prevensjonsmetodene som finnes. Her finner du en oversikt over hvilke bivirkninger de ulike midlene KAN gi.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse