Hopp til hovedinnholdet

Hun har mistet mye hår i det siste!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har i det siste mistet mye hår og er veldig bekymret fordi jeg mister masse. Jeg leste litt på nettet å sånn og det var vanlig for kvinner/jenter, for de bruker mye produkter for å få det fint, men jeg bruker ikke noen spesielle ting for at håret skal se fint ut, bruker bare head and shoulders når jeg flasser. Jeg merker også at håret har blitt tynnere, å når jeg skal gre håret er det masse som faller av. Jeg er veldig bekymret

Besvart 09.06.2018 12:31
 

Svar
Hei jente (14)

Vi mister en del hår hver dag, og i perioder kan dette hårtapet øke mye. Det er helt normalt, men jeg skjønner at det bekymrer deg.

Dersom du har mistet veldig mye hår over lengre tid og kjenner tydelig at håret har blitt tynnere, kan det være lurt å ta en tur til fastlegen. Kanskje skyldes hårtapet mangel på noen vitaminer eller mineraler, eller andre årsaker.

Dersom kroppen blir utsatt for fysisk eller psykisk stress kan dette også føre til hårtap. Farging og bleking vil påvirke håret og hvis det blir for mye av dette, vil håret bli skadet og dermed brekke lettere, noe som også kan forklare stort hårtap.

Jeg legger ved en artikkel om hårtap, som kanskje kan gi deg flere svar.

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår