Hopp til hovedinnholdet

Får et hvitt, klissete lag midt på leppene når jeg kysser. Hva er det?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, hver gang jeg kysser med en gutt så kommer det ofte sånn hvit ting på leppene mine. Det skjer alltid etter vi har kysset, men kun med meg, ikke gutten. Det har skjedd hver gang at jeg får sånn hvitt klissete lag ca. på midten av leppene. Dette hindrer meg meget ofte i å kysse med en gutt siden jeg synes det er så flaut. Har aldri hørt om noen som har fått dette. Hvorfor får jeg det? Og hva kan jeg gjøre for å hindre det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det hvite, klissete laget er sannsynligvis konsentrert spytt. Når man kysser øker spyttproduksjonen, og det kan samle seg slik du beskriver. 
Før du kysser kan du sikre deg at munnen er ren, med tannpuss eller tyggis, og at du drikker litt kaldt vann. Du kan ta en slurk vann fra en vannflaske. Da har du fuktige slimhinner i munnen, og da kan det være at det hjelper. 
Det at det kommer litt spytt på leppene må ikke hindre deg i å kysse. Etter at dere har kysset, kan du bare tilfeldig stryke hånden over munnen. Da fjerner du spyttet, hvis de er noe. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kyss!

Kysser (colourbox.com)

Kyss kan være et lite nuss på truten, et høflig smask på hvert kinn eller et lidenskapelig møte mellom to munner. Lær, øv og bli en god kysser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse