Hopp til hovedinnholdet

Hvem får strekkmerker ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei!Jeg er 1.70 høy og veier ca 50 kg.Jg har nå nylig sett at jeg har litt strekkmerker på hoftene.Har lest mye om hvordan å fjerne og forebygge men er veldig frustrert over å ha det!Er det noe jeg kan spise eller trene mer for å få de bort?(trener ca 3 ganger i uken til vanlig)Er det vanlig å få strekkmerker uansett om man er tykk eller tynn?

Besvart 13.06.2018 18:36
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Jeg skjønner at dette er frustrerende. Du skal vite at dette er veldig vanlig, både blant tynne og overvektige. Det har med arvelige anlegg å gjøre, og ville oppstått selv om du trente mye mer. 

Merkene vil blekne med tiden, og det finnes ingen kur som hjelper godt her og nå. Smør gjerne huden med mykgjørende krem, som aleovera, og vær gjerne i solen. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Strekkmerker

Strekkmerker (colourbox.com)

Strekkmerker er noe mange bekymrer seg over. Visste du at det er veldig vanlig å få strekkmerker i puberteten, og at det beste du kan gjøre med dem er å akseptere dem som de er?

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse