Hopp til hovedinnholdet

Er det normalt å miste mye hår på hodet?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har spart lenge til langt hår. Slik at jeg kan ha det i 'man bun'. Og det ser bra ut. Og jeg har tjukt og fint hår. Men har lagt merke til at nå som jeg har langt hår. Så ser det ut til at jeg mister en god del. Når jeg grer meg. Ligger det litt. Og det kommer en god del hår. Også i sluket på dusjen. Har også lagt merke til at når jeg tar meg i hodebunnen så kommer det kanskje 20 hårstrå på 5 min. Er dette normalt.? Har tjukt og flott hår så vil ikke ende opp skallet som 25.åring liksom... Håper på svar... Mvh. Gutt 18

Besvart 18.06.2018 14:37
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 18 år!

Det er mange som blir engstelige når de oppdager at de mister mye hår. Men det er slett ikke alle som mister alt håret.

I perioder av livet kan man miste mer hår enn andre perioder. Noen ganger kan det handle om hvordan man har det, om stress eller andre psykiske påkjenninger. Det kan også være fordi man er syk eller at man har ubalanse i hormoner i kroppen eller at man mangler viktige vitaminer.

Når det gjelder hvor mye hår man mister så mister de fleste ca 100 hårstrå i løpet av dagen. Hos de fleste vokser det jo ut igjen. Problemet oppstår når man mister mer hår enn det vokser ut.

Jeg tror ikke du skal bekymre deg for den mengden hår du mister nå. Det er vanlig at man mister hår. Hvis du er bekymret kan du ta kontakt med fastlegen for å for eksempel ta blodprøver og sjekke at du har det du skal i kroppen.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse