Hopp til hovedinnholdet

Har fått noen røde prikker, og er redd for at det er petekkier

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! For ca en uke siden merket jeg en liten gruppe med ca 1mm røde prikker under huden på venstre underarm. De gikk bort etter ca 5 dager. Nå har jeg fått det samme, også på venstre underarm, men litt lengre ned på armen. De er samme størrelse som de første. Jeg er veldig bekymret siden jeg tror dette er petekkier. Takk for svar:)

Besvart 10.08.2018 15:18
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til ung.

Jeg kan ikke si deg hva de røde prikkene du har fått skyldes, da jeg ikke har sett dem. Ung kan heller ikke sette diagnoser.

Røde prikker kan ha flere ulike årsaker, som f.eks ulike insektsstikk, virus, eksem/ allergi og flere og ting. Sannsynligheten for at det er snakk om petekkier (blodutredelser), er nok ikke så stor.

Dersom prikkene ikke forsvinner eller det skulle komme nye prikker, vil jeg råde deg til å oppsøke helsesøster eller fastlegen din og få dem til å se på dem. Da vil du kunne få god forklaring på hva det handler om.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt du trenger å vite om helsa og sykdommer

Lurer du på noe om en diagnose, anbefaler vi deg å bruke kvalitetssikrede informasjonskanaler. På helsenorge.no finner du kvalitetssikret info om helsetema og om ulike symptomer og sykdommer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse