Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for å miste håret i ung alder.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på en ting: vanligvis har jeg veldig tykt og fint hår, det er kort å er vanligvis fornøyd med det. Tingen er at i det siste har det blitt tynt, som om man nettopp har vasket det bare at det er tynt hele tiden, jeg er veldig redd for å miste håret, en frykt jeg har hatt lenge, å da snakker jeg om at jeg er redd jeg skal miste håret når jeg er 30, så at dette skjer skremmer meg veldig Håret mitt blir lysere om sommeren osv, jeg vet ikke hva spørsmålet er egentlig men jeg trenger bare hjelp

Besvart 11.08.2018 15:25
 

Svar
Hei gutt 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no

Jeg kan forstå at du er engstelig for å miste hår i ung alder, da håret betyr mye for utseende både for jenter og gutter.

Jeg kan berolige deg med at det er helt normalt at håret blir lysere om sommeren om man er i mye sollys.

Håret vårt vokser i faser; en vokse-fase, og en "falle-ut-fase". Hvis veldig mye hår er i "falle-ut-fasen" samtidig, (det kan skje tilfeldig), kan det virke som en mister mye hår. Håret vil da komme tilbake og ofte vil en se at det vokser mye i en periode.

Det finnes noen mangelsykdommer, hudsykdommer og betennelser som kan føre til håravfall, men det er ikke så vanlig at det skjer med ungdom. Stress kan også trigge håravfall.

Om du er veldig bekymret vil jeg anbefale deg å oppsøke fastlegen din. Fastlegen din kan ta en sjekk, og etter dét, gi deg mer konkrete råd om du mister mer hår en normalt. Da slipper du ihvertfall å bekymre deg unødig. 

Lykke til videre. 

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse