Hopp til hovedinnholdet

Vondt i hodet, kastet opp og flekker for øynene. Jeg er redd.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, i går så hadde jeg så vondt i hode at jeg bare måtte legge meg for å sove. I tillegg så kastet jeg opp flere ganger, og jeg kunne se mange flekker som dekket over synsfeltet. Dette gikk over etter noen timer. Jeg er redd for at det kan være noe farlig, men jeg nekter å dra til lege fordi jeg er redd!

Besvart 10.08.2018 11:30
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Det her skal du snakke med foreldrene dine om. Det kan virke som om du har migrene. Det er ikke nødvendigvis farlig, men det skal behandles riktig. Du må ha medisiner som er for  migrene.
Det er ikke uvanlig å ta prøver av hodet før en begynner med migrenemedisin. Prøvene blir tatt for å være sikre på at det ikke er andre sykdommer som ligger bak hodepinen. Snakk med den voksene du føler deg mest trygg på om det her. Du kan selv bestille time hos fastlegen din. Legen vil undersøke deg og så kan dere eventuelt sammen snakke med foreldrene dine.  Du kan og kontakte helsestasjon for ungdom og få hjelp til å kontakte fastlegen din der. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med. Lykke til hos legen

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer

Gruer du deg til å gå til legen?

Fastlege (www.colourbox.com)

Er du redd for å gå til legen? Lurer du på hva du skal si, eller om legen har taushetsplikt?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse