Hopp til hovedinnholdet

Jeg mister masse hår...

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år. Jeg mister masse hår på hodet hver eneste dag. For meg så er det bare å dra ut masse hårstrå. Alltid når jeg grer meg kommer det også alltid mye hår på børsten. Et sted på hodet så har jeg en flekk der jeg har mistet masse hår. Jeg har vært på legen med det, men han sa bare at det kunne være pga hormoner.. hvis det ble større så skulle vi si ifra og bestille ny time. Nå har det blitt større, og jeg går aldri med løst hår igjen fordi jeg er redd for at folk skal se det. Jeg går alltid med hestehale og alle lurer på hvorfor.. vet dere hva det kan være?

Besvart 18.08.2018 09:48
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det er normalt å miste rundt 100 hår daglig, men jeg forstår at du mister mer enn det siden du forteller at du har en flekk der du har mistet så mye hår at det synes.

Du har vært hos fastlegen og fått beskjed om at dette nok er hormonelt og at du skulle komme tilbake om det ble større. Da tenker jeg at du skal bestille deg en ny time. 

Dette kan være hormonelt, men det kan også være noe som bør behandles. Fastlegen vil kunne henvise deg videre til en spesialist som kan finne ut av dette :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hud & hår
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hud & hår