Hopp til hovedinnholdet

Gruer meg til gym, har mye hår, vil ikke dusje med de andre. Jeg er og homo

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg skal snart starte på ungdomskolen og det er forsåvidt greit, men det jeg gruer meg til er gymmen. Jeg liker ikke å kle av meg naken foran andre, synes det er klein, grunnen til det er da pga jeg har så sinnsykt mye hår på kroppen du skulle ikke tro det, og jeg er bare 13! Jeg har sett 15-19åringer som har mindre en meg. Hva kan jeg gjøre for å slippe å dusje naken med andre gutter? Jeg tror den andre grunnen til jeg ikke vil det er kanskje pga jeg er homo. Vennligst svar raskt, ettersom det er bare noen få dager til skolen starter. > Kan være jeg setter dette under feil kategori, men konseptet var om kroppen så tenkte å sette den under «Kropp og helse» Vennlig hilsen, ukjent person

Besvart 19.08.2018 18:43
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. Alle må vi gjøre ting vi ikke synes er  greit. 
Det er en del av veien til voksenlivet. Forsøk å se på gymtimene som den første utfordringen på vegen til voksen.  Som voksen må du og gjøre oppgaver du ikke har lyst til.
Det at du er homofil gir ingen automatisk fritak for gymtimene. At du har mer hår enn de fleste viser at du er kommet lenger i puberteten. I løpet av de neste to, tre årene vil de fleste i klassen være unge menn. 
Gym er et fag på lik linje med alle andre fag. For å få godkjent vitnemål må du ha fullført alle fagene som er obligatoriske. 
Du kan snakke med helsesøster på skolen du skal gå. Hør om hvilke muligheter du ha til å få spesialopplegg. Vær klar over at det kan komme på ditt vitnemål at du ikke har fullført på lik linje med resten av klassen. Det kan gi deg et vitnemål som ikke har godkjent undervisning i alle fag. 
Du kan og snakke  med helsesøster om hvordan du skal takle gymtimene på best mulig måte. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.
 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jeg gruer meg til gymtimen, hva kan jeg gjøre?

Gruer du deg til gym? (colourbox.com)

Hvis du bruker å grue deg til å ha gym er du ikke alene. Les her hva helsesykepleieren anbefaler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn