Hopp til hovedinnholdet

Kløe og svie rundt skjedeåpning

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg klør veldig i underlivet rundet skjede opningen og det svir litt. Den svir egtnedten bare når jeg tisseer. Noen ganger kan det sjennes ut som om at jeg har kutt på innsiden av kjønns leppene. Det svir mest med «hullet». Noen gang når jeg er på do og skal tørke meg ser jeg en liten blodflekk på papiret. Jeg har mensen men ikke akkurat nå så det er ikke mensen. Er litt tør der nede og det klør og er veldig ubehagelig. Jeg har jo nettopp starta på ungdomsskolen og da må jeg jo sykle (2 km) og jeg pleier nesten aldri og sykle ( starta på skolen for en uke siden) så hadde veldig vondt i ropma og tissen når jeg sykla fordi det er jo det som er nær sete når man sykler. Kam det være grunnen. Tror ikke det. Er det sopp? Og hva kan jeg gjøre med det? Det er helt uaktuelt å gå til legen elle rå si det til mamma eller pappa (eller familie og venner). Om noen uker (2-3 uker tror jeg) så skal jeg snakka med helsesøster (alle skal det) og da kan jeg si det men det er jo litt lenge til

Besvart 27.08.2018 18:49
 

Svar
Hei!

Det er vanskelig for oss på Ung å si noe sikkert om hva dette kan være, siden vi hverken får undersøkt deg eller stilt flere spørsmål. Trenger du et mer sikkert svar bør du gå til lege (fastlege), helsestasjon for ungdom eller helsesøster. Det er i hvert fall fint at du får snakket med helsesøster om 2-3 uker!

Skulle det bli helt uutholdelig og fortsette å klø, så kan du snakke med noen på apoteket. Selv om en samtale/undersøkelse hos lege eller helsesøster først er å anbefale, så har du også muligheten til selv å forsøke en reseptfri kur mot soppinfeksjon. Forhør deg med de som jobber på apoteket. 

Har du hatt samleie uten kondom før dette oppsto, er det viktig at du får undersøkt mot seksuelt overførbare infeksjoner. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene