Hopp til hovedinnholdet

Hun sliter med hårtap.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter mye med hårtap. Aner ikke hvorfor. Når jeg dusjer, grer meg eller bare gennerelt ordner håret. Mister kjempe mye av gangen og håret mitt har blitt veldig tynt. Før var det tykt og fint. Jeg bruker vanlig difine såpe, har aldri farget håret og tar godt vare på det. Har også lest at det har noe med kosthold å gjøre, men jeg mener selv at mitt er ganske fint.Er det noe jeg kan gjøre så det blir bedre? Hilsen jente 15 år. Takk for svar!

Besvart 30.08.2018 13:29
 

Svar
Hei jente (15)

Jeg skjønner at du blir litt frustrert av å miste mye hår når du alltid har stelt så fint med det. 

Mange opplever at dette skjer i løpet av livet og et er mange grunner til at det skjer. Ernæring og kosthold kan være en årsak. Å gå mye ned i vekt, slanke seg, har mangler på vitaminer og mineraler eller sykdom kan påvirke håret på en negativ måte.

Du skriver at kostholdet ditt er ganske fint, men det kan allikevel hende at det er noen vitaminer eller mineraler du har for lite av i kroppen. For å sjekke dette ut, og undersøke hvor årsaken ligger, bør du snakke med fastlegen din. Kanskje kan svaret ligge i et blodprøvesvar eller i en samtale rundt kostholdet ditt. 

Det er lite du kan gjøre på egenhånd uten å vite hva hårtapet skyldes, og det er det kun fastlegen som kan hjelpe deg å finne ut av.

Be om en legetime og lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet