Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en ganske liten klump i/på den høyre testikkelen

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei ble netopp 16 år. Jeg har en ganske liten klump i/på den høyre testikkelen. Kan det være bitestikkel? Hvor stor er bitestikkel og hvorfor kjenner jeg denne klumpen bare i høyre testikkel? Har hatt den helt siden jeg begynte og kjenne på testiklene for ca et år siden tror jeg. Har også litt små smerter i testiklene og området rundt akkurat som verk eller no. Dette har jeg hver dag flere ganger. Er dette normalt? Har vært redd for kreft helt siden jeg begynte å kjenne på denne klumpen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 16 år!

Jeg forstår at du blir engstelig når du kjenner en klump i testikkelen. Som regel er slike klumper ufarlige. 

Det er som regel bitestikkelen man kjenner når man kjenner en klump i testikkelen. Bitestikkelen ligger øverst på testikkelen. Noen ganger kan man ha betennelse i en bitestikkel og da vil den kanskje være større enn den andre bitestikkelen og kan kjennes bedre.

Det er kjempefint at du tar på testiklene dine. Det er bra å undersøke dem regelmessig. Dersom du oppdager noe unormalt er det lurt å ta kontakt med lege, enten fastlegen eller lege på helsestasjon for ungdom der du bor.

Du skriver at du har smerter i testikkelen og da skal du oppsøke lege. Det kan være en betennelse som trenger behandling. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Undersøk testiklene dine!

Gutt i dusjen (colourbox.com)

Hvert år er det tusenvis som går rundt å bekymrer seg for testikkelkreft – heldigvis de fleste uten grunn. Vet du hvordan testiklene dine kjennes ut – hvordan de normalt er – vil det være lettere å vite når noe er galt.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse