Hopp til hovedinnholdet

Hvis kjæresten min er syk og smitter meg, kan jeg da smitte han igjen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Visste ikke hva jeg skulle velge som emne. Hvis kjæresten min er syk, og jeg blir smittet av han. Så blir han frisk, men jeg er med han mens jeg fortsatt er syk (influensa og bihulebetennelse, hadde begynt å bli bedre). Kan han da bli smittet på nytt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

Slike infeksjoner som du nevner, influensa og bihulebetennelse, er infeksjoner som er ganske vanlige. De smitter gjerne ved at dråper fra munn/nese som inneholder virus og baktereier kommer over til en annen person. Det skjer for eksempel ved hosting, nys, snakking eller kyssing.

Det finnes mange ulike typer av virus og bakterier som lager slike infeksjoner. Derfor er det lett å bli smittet igjen selv om man nettopp har vært syk. Derfor kan kjæresten din bli syk igjen hvis du smitter han. Kanskje blir han ikke så syk som han var første gangen, men opplever det som en forkjølelse.

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse