Hopp til hovedinnholdet

Fått ny føflekk inne på øyet.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Da jeg var yngre, rundt 14-15 år hadde jeg en føflekk på øyet i det hvite området som jeg sjekket 1 gang i året, kun for det var en svært liten kjangs for kreft. Etter 2 år med kontroll var det ingen forandringer, og var ikke nødvendig med kontroll. Etter en stund forsvant flekken av seg selv. Nå over 5 år senere har den plutselig kommet tilbake, ikke lik som den var men med 3 flekker i det hvite området. Har ikke hatt noen syns forandringer/forstyrrelser. Er det nødvendig med en ny sjekk?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg kan ikke si noe sikkert om helsen din, uten å ha undersøkt deg. Denne flekken du nå har fått, trenger ikke være noe mistenkelig eller farlig. Men jeg synes likevel du bør få dette sjekket opp av lege, for sikkerhets skyld. 

Legen kan så avgjøre om du må følges opp mer ang dette. 

 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse