Hopp til hovedinnholdet

Kan man miste hår en stund for å så få sterkere vekst om et par måneder?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei Har alltid hatt store viker, men for et par år siden ble håret tynnnere og tynnere. Har ikke følt at jeg har mistet hår før i år, nå mister jeg ett hårstrå nesten hver gang jeg drar hånden gjennom håret og minst en 10 hårstrå hver gang jeg dusjer. Vet ikke om jeg bare forestiller meg det pga har hørt at det gjør at man kan miste hår - men hadde en operasjon i mars der jeg lå en uke på sykehus og måtte bl.a gå på blodfortynnende og en del tabletter - men syns det har begynt å falle mer og mer etter da. Vikene plager meg - men er helt levbart, det og miste håret derimot og eventuelt bli så tynn at hodeskallen vises på toppen.. nei... det dreper selvtelitten og gjør at jeg unngår aktiviteter som bading og være med på fjellturer/båtturer så vinden blåser i håret. Kan man miste hår en stund for å så få sterkere vekst om et par måneder f.eks? medisiner som virker? evt hårtransplantasjon.. Far på 43 har hår enda (viker), mens begge besteforeldre er skallet på toppen.

Besvart 15.09.2018 13:50
 

Svar
Hei gutt 17 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Som du ser i artikkelen her om å miste hår, så er det vanlig. Men det kan være at den medisinske historien din spiller inn på hårtapet. Du må snakke med fastlegen din om dette! Legen vil vurdere om det er noe med medisiner eller om du mangler noen vitaminer/mineraler som forårsaker hårtapet. 
Hvis det er sånn at medisiner eller vitaminer/mineraler er årsaken, kan du sterkere hårvekst når medisiner er regulert eller vitaminer/mineraler er tilført. 
Snakk med fastlegen så snart du kan. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse