Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med hårtap

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter litt med hårtap. Det ligger i familien at vi mister hår, jeg har ikke "måne" eller noe men fått litt "viker". Jeg må gå med hjelm på jobb til daglig, men prøver å ta den av meg så mye som mulig. Jeg har sett en reklame om en krem som skal få håret ut igjen, og har vurdert hårtransplatasjon. Lurer på om det er noe andre ting dere kan anbefale. Takk for svar!

Besvart 16.09.2018 12:29
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 20 år!

Det er dessverre noen som erfarer å miste hår i tidlig alder. Beklageligvis er det svært lite man kan gjøre for å hindre håravfall, spesielt når det er genetisk. 

Det finnes mange produsenter som reklamerer med midler for økt hårvekst. Som regel er det lite sant i det de sier. 

Hårtransplantasjon kan fungere i noen tilfeller, men vær klar over at det koster en del penger.

Det beste du kan gjøre er å sørge for et variert og næringsrikt kosthold. Hårveksten kan påvirkes av vitaminer og mineraler i kosten vår. Dersom du ikke får i deg nok av disse, kan du ta kosttilskudd. Du kan snakke med de som jobber på apotek eller helsekost om dette. 

Mange gutter som opplever å få viker eller måne i tidlig alder velger å barbere hodet jevnlig. Da slipper de å forholde seg til bare flekker på hodet. 

For din egen del kan det være lurt å tenke på å akseptere at du kanskje kommer til å miste håret. Du er ikke alene om det! Kanskje kan det være godt å snakke med noen om det. Du kan gå til helsesøster på helsestasjon for ungdom der du bor eller til fastlegen din. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse