Hopp til hovedinnholdet

Hårtap - hva gjør jeg?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei! jeg er en mann på 21 år som har mistet en del hår, jeg har store viker og begynner å bli veldig tynn på toppen, men jeg har alltid skjult hårtapet mitt og det har ikke vært noe problem før pga jeg hadde bare små viker og tykt på midten men nå har det begynt å bli så ille at jeg ikke kan skjule det lengre, det har gått så langt at jeg ikke kan bevege meg ut huset nesten, jeg kan ikke møte kompiser eller noe fordi jeg er redd de skal se hårtapet, jeg har gått på propecia i 9 mnd og recrea forte i 5 mnd men hjelper ikke stort, jeg hadde akkurat min 2 PRP behandling og skal ha 4 og hår transplantasjon vist det i midten gror tykt, men hva vil du anbefale vist det ikke gror tykt og jeg ikke kan ta hår transplantasjon? og helst ikke si "godta den du er, barber deg skalla" for det er ikke et valg for meg

Besvart 21.09.2018 14:48
 

Svar
Hei

Fint at du kontakter oss på ung.no

Forstår at det er frustrerende å miste håret. 

Det virker som du har oppsøkt hjelp og satt i gang en del tiltak. Du ønsker ikke råd som innbefatter godta deg selv eller barbering. 

Hårtap er genetisk styrt, i likhet med blant annet hvor man legger på seg, hudfarge og høyde. 

Jeg har ingen gode råd å gi deg ang hårtap, som du ikke selv har nevnt. Dette er et fagfelt som lege/spesialisthelsetjenesten må svare på. 

Det er synd hvis alle, som ikke liker noe ved seg selv, slutter å gå ut. Hvilket samfunn vil vi få da?

Lykke til videre

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Mister du hår?

Børste med hår på (colourbox.com)

Hårtap er mer vanlig enn man skulle tro, både for menn og kvinner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse