Hopp til hovedinnholdet

Falt på sykkel, landa rett på benet, tråkka over. Bør jeg gå til lege?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg falt på sykkel for to uker siden og da landa jeg rett på beinet. jeg tråkka over i landingen. Den ble veldig hoven med en gang og blå. jeg ble hoven på utsiden av foten mellom ankelleddet og tærene. Jeg har gått på flipp flopp i to uker nå fordi hvis jeg går med vanlige sko så bli jeg veldig hoven igjen. Jeg er ganske hoven enda, litt blå og det er vondt å gå. Så spørsmålet er om jeg bør gå til lege? Foreldrene mine mener at det ikke er nødvendig men jeg har aldri hatt så vondt etter et overtråkk før. Kan den være forstuet?

Besvart 22.09.2018 10:22
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanskelig å si hva dette er. Ankelen kan være forstuet, og det kan være brudd. Det er mange små ben i foten, akkurat som i håndleddet. Det er vanskelig å fastslå, hvis du ikke snakker med en lege som kan undersøke foten, eventuelt ta røntgen. 
Snakk med foreldrene dine om dette. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse