Hopp til hovedinnholdet

Reff for kreft

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har noen røde prikker rundt om på kroppen (ikke sånn veldig mange) som ikke går bort når jeg trykker glass på de. Jeg sliter mye med kronisk hodepine, noe legen mener er migrene. Jeg har typ mellomblødninger ganske ofte, men ikke som jeg pleier, den er mer lyserosa og tynn. Jeg har en hormonspiral så tenker det kan være normalt. Har vært en del slapp og sliten det siste året (kan være pga all migrenemedisin) og gått ned fra 55 til 52 den siste tiden. Er 168 cm, så er innenfor BMI. Søkte opp flere av disse symptomene og det passet ganske greit med symptomene til blodkreft. Kan det være tilfelle? Er kjempe redd for kreft, og føler det er dumt å dra til legen med så vagre symptomer.. Håper du har et svar på dette! Mvh en super stresset jente!

Besvart 11.10.2018 18:32
 

Svar
Hei

det er riktig at man ved noen former for blodkreft kan få lavt antall blodplater. Da kan man lettere få blødninger, som kan vise seg som små blødninger i huden; røde prikker som ikke lar seg trykke bort med et glass. MEN, samtidig bruker man å få dårligere fungerende hvite blodceller, slik at man blir veldig syk. Det er ikke du. Det finnes sjeldne andre tilstander der man får lavt antall blodplater, men da får man som regel mer blødninger enn du beskriver. 

Slike røde prikker i huden kan også være mer som nupper og irritasjon i huden, og ikke blødninger. 

Jeg mistenker ikke at du har blodkreft eller annen alvorlig sykdom. Men, jeg kan ikke svare deg sikkert uten å undersøke deg. Derfor synes jeg du skal oppsøke legen din for å få en mer sikker forklaring. 

Lykke til! 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse