Hopp til hovedinnholdet

Inflammated Linear Verrucous Epidermal Nevus

Jente 17 år
 

Spørsmål

Nylig ble jeg på en måte diagnosert (men venter på bekreftelse) med ILVEN (Inflammated Linear Verrucous Epidermal Nevus). Vet ikke mye om den selv, men er vel en type genetisk hudtilstand der jeg får noe som kan ish beskrives som fødselsmerker/føflekker. Det finnes veldig lite informasjon om ILVEN, og faktisk ingenting på norsk som jeg har funnet. Vet dere noe mer eller kan sende meg i riktig retning? Har blitt så deppa etter dette siden jeg vet nesten 100% at huden min bare vil bli verre og det er så ekkelt å ikke føle at jeg har noen å snakke med om det. Jeg er livredd for å få barn da det er en link mellom forekomst i mor og datter. Jeg har dager hvor jeg er ok med det, og så er det dager hvor jeg ikke orker dusje fordi jeg vil beholde klærne på for å slippe å se på huden min...

Besvart 18.10.2018 21:46
 

Svar
Hei

Inflammated Linear Verrucous Epidermal Nevus er beskrevet som en sjelden diagnose med en type føflekk. Huden kan være rød, kløende og inflamert og flekkene kan følge en linje i huden. Det er ingen norske beskrivelser så vidt jeg kan finne heller, og annen informasjon er vanskelig tilgjengelig. Det beskrives at tilstanden kan forsvinne av seg selv, men at det kan ta tid. 

Du har fått diagnosen av noen. Kanskje på en hudavdeling. Du har mange spørsmål og du engster deg for hvordan dette skal gå. Jeg vil sterkt anbefale deg å kontakte legen som ga deg diagnosen. Om det ikke er så enkelt skal du oppsøke fastlegen din som kan kontakte dem og hente ut informasjonen. 

Lykke til! 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse