Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha blitt smittet av en kjønnssykdom, og hva bør jeg teste meg for?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Er det stor sjangs for å bli smittet av noen kjønnsykdommer dersom gutten er borti penis for så å føre de samme fingrene inn i meg? Det var nok kommet litt veske ut fra penis før dette skjedde. Kan også nevne at han først tok spytt på fingrene sine for å smøre penis. For så å gjøre det igjen før han førte fi grene inni meg. Kan jeg ha blitt smittet både i hals og nedentil?? Hva bør jeg evt teste meg for?

Besvart 02.11.2018 12:50
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Det er liten sjanse for å bli smittet med kjønnssykdommer om det ikke har vært direkte kontakt mellom slimhinner hos begge parter. Slik du beskriver din situasjon og mulighet for å bli smittet, er det vanskelig å avgjøre med sikkerhet om du er blitt smittet.

Jeg vil anbefale deg å tenke at du heller sjekker deg en gang for mye, enn en gang for lite. Sjekk deg ved hvert partnerbytte og ved mistanke/bekymring for smitte.

Om du ikke har noe symptomer på smitte, er det mest vanlig å sjekke seg for klamydia. Imidlertid er det ikke så vanlig å påvise klamydia i halsen og det er nesten utelukket at du er smittet i hals om du ikke har hatt oralsex uten kondom.

Husk at kondom beskytter mot kjønnssykdommer.

Jeg legger ved noe artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Test kan du få foretatt hos fastlegen din, og er du student, er det på mange studiesteder tilbud om studenthelsetjeneste. Noen helsestasjoner for ungdom har også tilbud til ungdom over 20 år, så undersøk hva som finnes av tilbud på i ditt distrikt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse