Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tatt Cervarix HPV vaksine, men vil heller har Gardacil...

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har tatt en dose med vaksine mot HPV-viruset (cervarix), men så fant jeg ut at gardasil beskytter bedre mot kjønnsvorter. Jeg ønsker heller å ta denne. Går det an å vaksinere seg med gardasil selv om jeg har tatt en dose med cervarix? Hvor lenge må jeg vente?

Besvart 05.11.2018 08:00
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Det er ikke noe problem å gå over til Gardasil selv om du har tatt en dose Cervarix. Du må nok da forvente at du må ta 3 doser med Gardasil for å bli beskyttet mot de virustypene som kan gi kjønnsvorter.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

HPV virus

Vaksine i armen (icolourbox.com)

HPV-virus smitter ved sex. Du kan få vaksine og beskytte deg mot de HPV-virusene som kan føre til kreftutvikling. Gutter og jenter får vaksine i 7. klasse. Er du eldre, kan du få vaksine hos fastlege eller på helsestasjon for ungdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse