Hopp til hovedinnholdet

Kan melkesyretabletter hjelpe mot bakteriell vaginose?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter med vond lukt fra underlivet. Bakeriell vaginose tror jeg det heter. Jeg vasker meg og alt men det blir ikke bedre. Det er ukomfertabelt å være med folk! Jeg har prøvd kapsler fra apoteke, lactal eller noe. Det funket den uken, men uken etterpå var det rett tilbake. Kan melkesyretabeletter funke? Går ikke på antibiotika eller noe slikt. Hjelp!

Besvart 09.11.2018 19:08
 

Svar
Hei

Bakteriell vaginose er en ubalanse i skjedens naturlige bakterieflora, og kan gi kløe, økt utflod og lukt. Dette er ikke farlig og kan gå over av seg selv.

Det fins noe, men ikke helt overbevisende bevis for at melkesyrebakterier KAN hjelpe mot dette. Men det som hjelper mest (som er bevist) er antibiotika. Dette fås på resept av lege. 

Så dersom du har langvarige og kraftige plager av dette, vil jeg anbefale deg å opsøke lege. Da kan du få en undersøkelse og evt resept/kur mot dette. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Gruer du deg til å gå til legen?

Fastlege (www.colourbox.com)

Er du redd for å gå til legen? Lurer du på hva du skal si, eller om legen har taushetsplikt?

Les mer

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk