Hopp til hovedinnholdet

Hvor lege varer stikking, svie, røde prikker og smerter etter barbering?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei hvor lenge varer stikking, svie, røde prikker og smerte rundt penis etter barbering? Første gang jeg gjorde dette og jeg gjorde det litt feil (barberte mot hårene). Barberte meg for to dager siden, og vil bare at smerten og prikkene skal gå vekk. Hvor lenge??

Besvart 18.11.2018 09:55
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til ung.no!

Det er vanlig at huden blir litt irritert og sår etter en barbering. Dette vil gjerne gi svie og røde prikke i huden. Dette er ubehagelig, men helt normalt og ikke farlig.

Hvor lenge ubehaget varer, er litt vanskelig å si, avhengig av hvor irritert huden er og om hårsekkene er betente. Det kan også oppstå litt kløe etter hvert. Kløen kommer av at håret som du har barbert bort er i ferd med å vokse ut igjen.

Du kan prøve og smøre med en uparfymert fuktighetskrem for å se om det lindrer plagene litt. Det er viktig at kremen er uparfymert slik at huden ikke blir irritert.

Du har skjønt at å barbere mot hårene ikke er så lurt, da det lettere kan bidra til hårsekkbetennelse.

Andre ting som er viktig å tenke over om du ønsker å fortsette med barbering, er god hygiene og vask av området godt før barbering. Bruk mye varmt vann og gjerne litt barberskum for å gjøre hårene myke. Det er også viktig å bruke en god og skarp høvel, som vaskes godt mellom hver gang.

Jeg legger ved et par artikler som du også kan lese.

Lykke til! 

  

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fjerne hår eller ikke? Tips og råd

Barberhøvel (colourbox.com)

Er det vanlig å fjerne hår i underlivet? Hva med annet kroppshår og hår i ansiktet? Vil du ha det eller vil du fjerne det? Hvordan fjerner du det i tilfelle?

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse