Hopp til hovedinnholdet

Jeg synes abort er umoralsk og det har forstyrret meg psykisk.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Synes abort er umoralsk, jeg synes det er fullstendig feil. Jeg sliter med depresjon fordi jeg synes abort er galt, jeg sliter fordi jeg nylig hadde en engelsk oppgave om abort, der etter research syntes abort er fullstendig feil. Jeg hørte om 12 uker gamle foster som ble drept uten nåde. En lege forklarte hvordan aborten gikk galt midt i og så fosteret sitt lille hjerte slutte å dunke, etter å gå igjennom mye informasjon og historier lurer jeg på hvorfor aksepterer vi dette i Norge? Hva skjer med fosteret sinn rett på liv, skal samfunnet godta å ta et lit fordi det er uønsket fordi det ikke har noe menneskelig verdig, skal barn med downsyndrom bli drept fordi dems egenskaper. Hvorfor snakker vi bare om kvinner når dette handler om et menneske liv. Et uskyldig barn. Voldtekt handler om bare et fåtall prosent mens storparten handler om barn som bare rett og slett er uønsket. Dette har forstyrret meg psykisk, og jeg greier ikke å se på Norge på samme måte, Ser Norge som ett ondt sted.

Besvart 22.11.2018 11:11
 

Svar
Hei gutt (16)

Abort er et komplisert etisk og personlig tema, som berører mange, og som er veldig aktuelt i Norge i dag. 

Hvis en kvinne velger å utføre en abort, ligger det mange tungveiende grunner bak, og hun har ofte tenkt grundig gjennom avgjørelsen. 

Det er bra at du har funnet et tema som engasjerer deg og at du har lest mye om dette for å gjøre deg opp en mening. Dette er et tema som engasjerer veldig mange og det finnes ulike meninger om det er rett eller galt å ta abort. 

I Norge har vi en lov som sier at en kvinne kan bestemme selv om hun vil ta abort eller ikke før 12. svangerskapsuke - abortloven. Det er en del fagfolk som sammen har bestemt denne loven, og det er mange vurderinger som ligger til grunne. Om det er "rett" eller "galt" er umulig å svare på, da vi alle har våre personlige meninger om abort. 

I Norge er det ytringsfrihet og du har rett til å ha din egen mening. Du har rett til å mene at abort er galt, og du er ikke alene om å mene det. Men vi skal heller ikke dømme andre som har en annen mening, men det er også viktig å se alle sider av en sak.

Jeg tenker at det kan være fint for deg å diskutere dette med noen. Er dette noe dere kan diskutere i klassen i en samfunnsfagtime? Kanskje kan det være bra å diskutere dette både med en person som er for abort og en som er imot, for å få flere synspunkter. Kanskje du kan diskutere med en av lærerne dine eller foreldrene dine? 

Det kan også være hjelpsomt for deg å få organisert og ryddet i tankene dine. I artikkelen under svaret, kan du lese mer om det.


Fortsett å vær kritisk og engasjert i samfunnet og samfunnsdebatten!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Abort

Trist jente (colourbox.com)

I Norge har kvinner rett til å bestemme selv om de vil ta abort. Dette gjelder til og med 12. svangerskapsuke.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Likestilling / Diskriminering
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om likestilling / diskriminering