Hopp til hovedinnholdet

Smerter i skjeden etter klamydiaprøve

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg tok en test for å sjekke om jeg hadde klamydia i dag. Det var en pinne-prøve, og når jeg skulle gjøre det, gjorde det ekstremt vondt. Samme gjaldt på veien ut. Nå i etterkant har jeg har sterke smerter, spesielt når jeg tisser, og sette er i skjeden. Jeg har ikke hatt problem med samleie eller slikt tidligere, og dette kom når jeg tok prøven. Hva kan det være?

Besvart 06.12.2018 22:21
 

Svar
Hei jente 16 år!

Takk for at du skriver til ung.no!

Det gjør vanligvis ikke vondt å ta en klamydia pinneprøve. Det kan høres ut som du har fått rift eller sår i forbindelse med prøvetakingen, siden det gjorde så vondt. Skjeden er et blodrikt område og sår gror fint. Vil derfor tro dette går raskt over. Vedvarer smertene kan du ta det opp med legen eller helsesøster. Hvis du fikk en positiv test eller er usikker på svaret, er det viktig at du tar kontakt med helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Klamydia - fakta

Klamydia

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen, og de fleste som er smittet, merker det ikke. Alle bør teste seg når de bytter partner, så de ikke risikerer å gå med smitten lenge og smitte andre igjen.

Les mer

Bruk kondom for å beskytte deg mot kjønnssykdommer

Kondomer (foto: ung.no)

Kondom er den eneste prevensjonen som beskytter mot seksuelt overførbare infeksjoner. Selv om det brukes hormonell prevensjon, er det viktig med kondom i tillegg for beskyttelse mot infeksjoner.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse