Hopp til hovedinnholdet

Mark i rumpa, syntes det er flaut og vil ikke at foreldre skal vite det.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på noe skikkelig viktig. Jeg har nå igjen fått mark i rumpa. Jeg pleier å få det på vinteren hvert år også forsvinner det liksom npr det er sommertid. Dette har jeg hatt i nå ihvertfall 3-4 år. Jeg har skikkelig lyst til å bli kvitt det for det er skikkelig ubehagelig. Men.. Jeg synes det er så flaut å skulle si det til mamma eller pappa. Jeg vet sånne tabletter for å bli kvitt det er uten resept., men jeg synes også det er skikkelig flaut å kjøpe, og litt redd for hvor mye det koster.. Hva skal jeg gjøre!!? Please

Besvart 12.01.2019 00:27
 

Svar
Hei Jente 17, og takk for at du skriver til ung.no!

Mark i rumpa er vanligere enn du skulle tro, og ikke noe du trenger være redd for å ta opp med fastlege, selv om jeg forstår at det kan føles flaut. Tablettene koster ca 135 kroner. 

Jeg tenker du gjør veldig lurt i å oppsøke fastlege for å bli sikker på hva det er, slik at du vet at du får riktig behandling. Det er ikke typisk å få mark hver vinter, så er det mulig det er en annen årsak til problemene?

Du trenger ikke å fortelle foreldrene dine når du bestiller time hos fastlege. Når du er over 16 er du myndig i helsevesenets øyne, og kan ta egne valg om kropp og helse.

Hvis du bestemmer deg for å ta tabletter mot dette på egenhånd, må du være helt sikker på at du ikke er gravid, da tablettene kan skade fosteret.

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse