Hopp til hovedinnholdet

Smerter i håndledd, kan det være Kienböcks sykdom?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 13 år. Jeg har hatt store problemer med smerter i begge håndledd i mange år, vi har vært til ørten utredninger, hos Riksen, røntgen, fastlege, spesial barnelege, ørten hundre blodprøver og nå prøver vi trening hos fysioterapaut, for å få det bort. Ingen ting ser ut til å virke. I går så jeg på "hva feiler det deg" på NRK, der var det en mann som hadde samme/liknende symptomer som jeg har. Sykdommen han har heter "Kienböks sykdom". Jeg finner ingenting om den på nettet. Kan dere hjelpe meg med å finne ut hva denne sykdommen er/hva den gjør? Hilsen gutt som er lei av å ha smerter i håndledd.

Besvart 12.01.2019 00:38
 

Svar
Hei Gutt 13, og takk for at du skriver til ung.no!

Ved Kienböcks sykdom er det noe galt med blodforsyningen til et av benene i håndroten (det som heter lunatum eller månebeinet). Da vil benet over lang tid brytes ned og kan forårsake smerter i håndleddet.

Denne sykdommen oppdages som oftest ganske enkelt på røntgen, og ettersom du har blitt grundig utredet, er det kanskje ikke veldig sannsynlig at du har denne sjeldne sykdommen.

Det er fælt nok å ha en sykdom som gir smerter og plager i seg selv, og ekstra ille er det når ingen klarer å finne ut hvorfor det skjer. 

Jeg vil råde deg til å fortsette å ta kontakt, og ikke gi opp selv om de ikke har funnet årsaken enda. Noen ganger kan slike ting ta lang tid. Jeg vet dessverre heller ikke hvorfor du har plagene du har, og har heller ikke mulighet til å undersøke deg, men håper inderlig du finner en løsning så du får det bedre fremover.

 

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse