Hopp til hovedinnholdet

Legen tok meg ikke seriøst, som om hun lo av meg. Hva skal eg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Det tok meg langt tid før eg turde å snakke med noen. Jeg gikk til skole legen og spurte om en psykolog. Men hun sa at det var lang kø også sa hun at det eg går gjennom er en «phrase» hun tok meg ikke seriøst også var det som hun lo av meg. Hva skal eg gjøre?

Besvart 11.01.2019 18:21
 

Svar
Hei jente 15 år.

Det er så bra at du skrev til oss her på ung.no

Først av alt må jeg be om unnskyldning for at legen ikke tok deg seriøst. Hvis legen lo av deg er dette alvorlig! Ingen helsepersonell skal le av klientene sine. Kan det være at legen ikke forstod hvordan du egentlig har det? Kan det være at hun ikke visste at du hadde brukt så lang tid på å ta mot til deg for å snakke med henne? 

Det du kan gjøre, er at du snakker med helsesøster/helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Kanskje kan du skrive ned det du vil si? Da kan du vise hva du har skrevet. Ofte er det lettere å skrive, enn å si det som er problemet. Noen helsestasjoner for ungdom har psykolog tilknyttet tjenesten eller de kan ha personell med utdanning innen psykisk helse. Du kan også snakke med fastlegen din. 

Mens du venter på annen hjelp, kan du jevnlig snakke med helsesykepleieren på skolen. Helsesykepleier kan også mye om psykisk helse. 

Du kan også ringe Alarmtelefonen på nummer 116 111. Da får du øvd deg på å forklare hva som er problemet, og de på denne telefontjenesten er også dyktige hjelpere! 

Ikke gi opp! Snakk med helsepersonell så snart du kan!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse