Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg har fått skabb, men tør ikke dra til legen for å sjekke det.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har hatt sex med en annen gutt for noen uker siden, og nå har jeg fått utslett med ekstrem kløe på kroppen og er redd for at det kanskje kan være skabb. Syns dette er veldig kleint å snakke om, og tørr ikke dra til legen for å sjekke det... hva kan jeg gjøre? Det går utover søvnen min

Besvart 22.01.2019 14:58
 

Svar
Hei gutt 19 år.

Om du mistenker at du har fått skabb, er det viktig at du kommer til legen og får stilt riktig diagnose og får behandling. Skabb er veldig vanlig og dette er noe som leger ser veldig ofte. Derfor skal du ikke kjenne på en flauhet for å ha blitt smittet.

Forsøk derfor å unngå å bruke tid på tanker som sier at dette er flaut og vanskelig. Og husk at legen har fullstendig taushetsplikt og din diagnose er bare noe som angår deg og ham/henne.

Så ta mot til deg og bestill en time hos fastlegen din eller lege ved helsestasjon for ungdom. For hva er det verste som kan skje? 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse