Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få bort rødt utslett etter treningen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Når jeg har styrke på skolen eller på trening begynner jeg å svette, mye. Og da begynner halsen min å klø. Jeg får rødt utslett på halsen som ikke går bort med det samme. Det kan vare i flere dager, er det noe jeg kan gjøre noe med, fordi det er veldig irriterende. Jeg trener 8-9 ganger i uken med skoletreningene

Besvart 11.02.2019 15:34
 

Svar
Hei

Det er helt vanlig å svette og at huden får en rødfarge når en trener. Dette handler om at blodårene utvides og gjør hudfargen mer rødlig. Mange får også rødt utslett som forsvinner etter en stund.

Hvis utslettet ditt ikke forsvinner på mange dager, anbefaler jeg at du oppsøker din fastlege eller lege på helsestasjon for ungdom for vurdering.

Vi stiller dessverre ingen diagnoser på vår nettside.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse