Hopp til hovedinnholdet

Hva bør jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. For noen uker siden la jeg merke til en kul ved underlivet. Rett ved låret og litt unna selve «sprekken» Jeg merket at den sto litt ut og trudde først dette var en veldig stor kvise ellernoe. Jeg kunne på en måte klype den opp fra huden og den kjentes ut som en klump. Jeg klemte litt på den og ut kom det en litt oransje veske. Den ble litt mindre men ikke borte. Noen dager etterpå oppdaget jeg en til kul som var mye større rett ved vaginalåpningen og denne sto veldig utover fra huden. Klemte denne også men mye er fortsatt igjen. Og idag merket jeg at jeg hadde fått «blodsår» lignende greier oppover hele den ene kjønnsleppen min. D er ganske hovent rundt og svir ekstremt mye når d berøres eller når jeg går. Jeg brukte ett speil og prøvde å se hva d var, d er på en måte mange små blå flekker oppover. Er veldig redd for hva dette kan være?

Besvart 11.02.2019 11:40
 

Svar
Hei!

Om det er kviser eller betente kjertler du beskriver er vanskelig å vite. Det du beskriver trenger uansett legetilsyn og mulig behandling. Så anbefaler at oppsøker legen din eller legevakt  og får en time nå ganske raskt for å sjekke ut dette. Du kan evt. oppsøke lege på helsestasjon for ungdom for å komme raskt til.


Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gynekologisk undersøkelse - underlivssjekk for jenter

Gynekologstol (colourbox.com)

Å ta underlivssjekk for første gang kan virke skummelt og flaut. Men forberedelse gjør mester, og leser du denne artikkelen har du garantert mye mindre å grue deg for.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om kultur?

Hvem var Max Manus?