Hopp til hovedinnholdet

Er blødningen som kommer i hormonfri uke en falsk eller ekte blødning?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hoppet over mensen i ca, et halvt år fordi jeg går på ppiller. Nå bestemte jeg meg for å ta de hvite tablettene som gir blødning. - er denne blødningen ekte eller blodet falskt? - jeg har aldri vært kvalm under mensenperiode, men det er jeg nå - hver dag siden jeg fikk det. Kan det skyldes at det er lenge siden sist jeg har hat blødning?

Besvart 11.02.2019 11:49
 

Svar
Hei!

I den hormonfrie uken får du en såkalt bortfallsblødning. Det å kutte hormonpåvirkningen vil føre til utstøting av slimhinnen i livmoren. Da kommer det blod og slim. En slik blødning er ekte nok, men ikke en standard mensblødning siden den kommer pga kutt i tilførsel av østrogener. Det er for så vidt det samme som skjer under mensen, bare at det er kroppens egne hormoner som styrer prosessen.

Hvorfor du ble kvalm denne gangen er vanskelig å vite. Det har nok ikke noe med at det er lenge siden du har hat mensen.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse


Quiz: Hva vet du om funksjonshemning?

Hva er TT-tjenesten?