Hopp til hovedinnholdet

Jeg er i dårlig form og vil helst sitte alene på rommet mitt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg lurer på om jeg har en slags spiseforstyrrelse eller angst av noe slag. For en stund siden hadde jeg influensa, mens jeg var syk spiste jeg ikke så mye pga. dårlig matlyst. Etter det har jeg spist ganske lite å det er ofte jeg har lyst på mat men bare ikke orker og lage meg mat. Jeg orker heller ikke å være ute blant folk, da blir jeg bare veldig sliten. Jeg vill helst bare sitte inne på rommet mitt, istedenfor å være med familien min, jeg er ikke så ofte glad og jeg kan noen ganger bare låse meg inn på badet så jeg kan få tatt meg sammen, for og ikke begynne og gråte. Håper dere kan svare på spørsmålet mitt.

Besvart 02.03.2019 13:59
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du ikke har det enkelt for tiden. 
Det høres ut som influensaen slo deg ut, og at du ennå ikke har kommet i form. 

Jeg vet ikke om du har vært til lege i det siste ? Hvis ikke vil jeg anbefale  å bestille time, for å få en vurdering av legen. Tristheten og dårlig matlyst har kanskje sammenheng med hverandre, og sykdom kan slå en ut. 
Legen kan også ta en enkel blodprøve for å sjekke om det er et spesielt virus som slår deg ut, eller om du mangler viktigs vitaminer og mineraler. Mangel kan føre til utmattelse. 

Jeg vil også anbefale deg å fortelle dine foreldre om hvordan du har det, slik at de kan støtte deg og hjelpe deg til å få det bedre. 
Helsesykepleier på skolen kan også være en god støtteperson. 

Jeg håper noe av dette og vedlagte artikler kan være til hjelp. 

God bedring !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har jeg en spiseforstyrrelse?

Jente ved toalett ser på vekt (www.colourbox.com)

Grensen for når et anstrengt forhold til mat og kropp går over i en spiseforstyrrelse er glidende. Lurer du på om du er i ferd med å utvikle en spiseforstyrrelse, kan du få noen svar som er til hjelp i denne artikkelen.

Les mer

Hva påvirker matlysten?

Brødskive (ung.no)

Det er ikke uvanlig at matlysten er dårlig i perioder. Mange faktorer i livet ditt kan påvirke om du har god eller dårlig matlyst, og for å gjøre noe med det, kan det være lurt å vite litt om disse faktorene og finne ut om de påvirker DIN matlyst.

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse