Hopp til hovedinnholdet

Vondt i halebeinet - bør jeg gå til lege?

Jente 14 år
 

Spørsmål

For snart et år siden i påsken, akte jeg nedover en bakke med søskenbarna mine. Bakken var nesten av is. Det var noen få hopp der også, og jeg måtte kjøre nedover bakken flere ganger for å være med søskenbarnene mine. Jeg fikk vondere og vondere i halebeinet mitt hver gang jeg kjørte ned bakken og da startet problemene, nå har jeg enda vondt i halebeinet når jeg har sittet og skal reise meg opp eller hvis jeg sitter på en spesiell måte, kan den være brukket eller noe? Bør jeg gå til legen? Hva kan det være?

Besvart 17.03.2019 18:55
 

Svar
Hei!

Dersom du i så lang tid har hatt vondt i halebeinet og det plager deg i hverdagen, så kan du absolutt ta en tur til fastlegen din. Halebeinet kan knekkes, men trolig ville du i et slikt tilfelle hatt enda mer vondt. Det er likevel ingenting i veien for at du får dette undersøkt nærmere. Legen kan vurdere om du bør henvises for å få tatt et røntgenbilde. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse