Hopp til hovedinnholdet

Hvor bra er det for helsa å være sosial?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er veldig opptatt av sunn livsstil og god helse. Jeg tenker mye på om det er bra for helsa og være sosial, men samtidig som man sitter stille? Har man enn sunn livsstil hvis man trener på morgningen og treffer nye folk på kvelden? Eller treffer folk istedenfor å trene en dag? At man aldri kjøper sjokolade i hverdagen men det skjer en sjelden gang. At man noen ganger sitter stille hele dagen og kvelden og øver til prøve. Virker det som jeg har en god livsstil og helse? Og hvor bra for helsa er det å være sosial?

Besvart 15.03.2019 23:11
 

Svar
Hei

Det virker som du er godt innenfor marginen når det gjelder sunn livsstil.

Det er helt riktig at sosialt samvær er sunt for helsa, selv om det innebærer stillesitting. Det er ofte mange andre behov enn fysisk aktivitet du får dekt ved å være sammen med venner: Samtaler, betroelser, følelsen av å være en del av en flokk, smil, forståelse og så videre.

Hvor mye sosialt samvær hver enkelt person trenger for å føle seg som en del av en flokk, er svært individuelt. Noen er supersosiale, andre syns det er helt greit å være en del alene.

Alt er like normalt.

Hva som er riktig for deg, må du kjenne etter. Her finnes det ingen absolutt fasit.

Lykke til :-)

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse