Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg være gravid?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 18 år. For en måned tiden hadde jeg sex uten kondom. Jeg tok en angrepille dagen etterpå, men nå er menstrasjonen 1 uke sein, magen min har blitt større, ømmebrystvorter og får mye utflod. Den er også gul til tider. Jeg klør veldig ofte nedentil. For 3 uker siden fikk en en urinveisinfeksjon . Gikk på antibiotika i 6 dager. Kanskje det er grunnen til at mensen er sein. Hva skal jeg gjøre? Håper dere kan hjelpe meg.

Besvart 09.04.2019 23:52
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til ung.no. 

Hvis det er 4 uker siden du hadde sex uten kondom så kan du ha blitt gravid. Vil anbefale deg til å ta en gravitest for å sjekke dette. Gratis tester får du hos Amathea, helsestasjon for ungdom og helsesykepleier på skolen. 

De symptomene du skriver om kan også skyldes angrepillen du tok. Det er helt normalt med slike bivirkninger og blødningsforstyrrelser. Det viktigste nå er nok at du får tatt en test og er du ikke gravid så vil det andre rette på seg etter hvert. 

Kanskje kan du også tenke på oppstart av hormonell prevensjon og evt ta en klamydiaprøve. 

Antibiotikakuren har ikke noe med blødninger å gjøre, men den kløen du beskriver er vanlig å få etter en kur. Snakk med apoteket om behandling av soppinfeksjon. Der får du kremer uten resept. 

Håper svaret var til hjelp for deg. 

 

 

Vennlig hilsen 

Amathea- Gravid og usikker?

Noen å snakke med

i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over kjønnssykdommer

Kjønnssykdommer

Her er en oversikt over seksuelt overførbare infeksjoner (kjønnssykdommer) – hvordan de smitter, hvordan du kan beskytte deg, symptomer, behandling og konsekvenser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Graviditetstest

Graviditetstest (colourbox.com)

Er du skikkelig redd for å ha blitt gravid eller bare litt urolig fordi du syns brystene er litt ømme, eller for at mensen er litt sen?

Da kan du ta en graviditetstest. Den må tas riktig for at den skal være til å stole på.

Les mer

Mange blir smittet av klamydia

Par i senga (colourbox.com)

Rundt 25 000 tilfeller av klamydia oppdages hvert år. Mange tester seg ikke, og siden klamydia sjelden gir symptomer, kan mange være smittet og smitte andre uten å vite det. Det gjør at faren for å bli smittet ved ubeskyttet sex er stor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse