Hopp til hovedinnholdet

Det er ikke vondt eller ubehagelig når jeg stikker meg med ei nål

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg liker å leke med nåler og i dag stakk jeg meg i låret oppå ett lilla området som sikkert er en blodåre. Men tingen er at det var ikke vondt nålen gikk omtrent 3 cm ned før jeg traff noe som var ubehagelig jeg kunne ta nålen inn og ut av såret uten at det var vondt... og når jeg sier ikke vondt mener jeg at jeg omtrent ikke kjente noe som helst. Nålen er i tilleg bøyd og jeg måtte presse for å få den inn noen ganger hørte jeg en liten lys som om noe sprakk. Hva søren?!

Besvart 15.05.2019 23:02
 

Svar
Hei jente 13 år
 

Hvorfor i all verden driver du på med dette?

Pass på at det ikke utvikler seg til mer stikking og risping, som igjen vil gi deg sår og arr som ikke blir borte.

Jeg kan dessverre ikke svare deg på hvorfor det ikke gjør vondt når du stikker deg med en nål, men kanskje du bør spørre din fastlege om dette.

Ta gjerne kontakt med helsesøster på skolen din for å be henne om svar. Hun kan kanskje hjelpe deg med å finne mer ut av dette.

Ønsker deg lykke til videre!

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse