Hopp til hovedinnholdet

Hvor mye betakaroten er skadelig for kroppen?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Har sett en del reklamere for og snakke om betakaroten, og jeg lurer på om dette på noen måte kan være skadelig? Har vurdert å kjøpe fra Sverige, hvor det er 50 mg betakaroten pr pille. I og med at det er en ganske høy dose, kan det være skadelig? Litt usikker på om dette er riktig men mener også å huske at jeg har lest noe om at for mye vitamin A er skadelig, og tror det er vitamin A i disse pillene?

Besvart 12.06.2019 21:01
 

Svar
Hei jente 16 år.

Du spør om betakaroten kan være skadelig. Jeg tenker at man bør holde seg på et maks av 50 mg per dag. Det er skadelig å bruke over tid, men i noen få måneder er det ikke skadelig. Så du kan fint ta 50 mg om dagen nå ut august, men etter det ville jeg ihvertfall halvert dosen.

Det stemmer at det er Vitamin A, betakaroten er det samme som dette vitaminet. Det er fettløselig, og man skal ikke ha for mye av det.

Håper dette var nyttig for deg og lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Trenger du å ta vitaminer eller mineraltilskudd?

Vitaminpiller (colourbox.com)

Det reklameres for ulike tilskudd av vitaminer og mineraler på TV, nett, i butikken, helsekostforretninger og apoteket. Trenger du egentlig å ta tilskudd av vitaminer? Og hvordan skal du vite om du trenger det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse